Blue-bike, nu ook in Tienen!

18
mei
2017

Pendelaars, bezoekers en inwoners kunnen aan het station in Tienen voortaan een Blue-bike ontlenen. Het initiatief wordt ondersteund door de stad Tienen en draagt bij tot een meer duurzaam Tienen.

Je eindbestemming ligt meestal verder dan waar trein, tram of bus je brengen. Om die laatste kilometers vlot, snel en comfortabel te overbruggen, is er Blue-bike. Je vindt de blauwe stadsfietsen in heel België aan meer dan 50 trein-, tram- en busstations, en voortaan dus ook in Tienen!

Aan het station zijn er acht Blue-bikes beschikbaar, elk voorzien van zeven versnellingen en een boodschappenmandje. De fietsen kunnen 24 uur per dag ontleend worden, 7 dagen op 7, en worden regelmatig nagekeken en onderhouden. Het systeem is eenvoudig. Wie zich als abonnee registreert op www.blue-bike.be, krijgt binnen de vijf werkdagen een gebruikerskaart toegestuurd. Hiermee kan je tot twee fietsen tegelijk ontlenen via de sleutelautomaat. Na gebruik breng je de Blue-bike gewoon terug naar dezelfde locatie.

Een jaarabonnement op Blue-bike kost 12 euro per jaar. Daarnaast betaal je per dag dat je een fiets ontleent, 1,15 euro, een extra voordelig tarief dankzij de stad Tienen en de Vlaamse overheid die elk 1 euro bijpassen. Dit bedrag wordt na gebruik per factuur aangerekend.

Schepen van mobiliteit Tom Roovers is blij met het initiatief: 'Werken aan een meer duurzame stad is één van de beleidsprioriteiten. Het promoten van de fiets draagt hier uiteraard toe bij. In andere steden geeft 40 % van de gebruikers van Blue-bike aan de auto minder te gebruiken. Heel wat locaties en bedrijven liggen op fietsafstand van het station. Dankzij het derdebetalerssysteem waarbij de stad en de Vlaamse overheid elk 1 euro bijpassen, is de kostprijs voor de gebruiker gering. Vooral omdat je met je abonnement ook in andere steden en gemeenten van Blue-bikes gebruik kan maken."

Op www.blue-bike.be kan er een app gedownload worden waarmee je de Blue-bikepunten in de buurt kan opzoeken en meteen kan checken hoeveel fietsen er beschikbaar zijn. Dit project sluit ook mooi aan bij één van de Tien Werken (De Tienenaar haalt zijn fiets van stal), die door de inwoners van Tienen naar voren werden geschoven.

Contact