Cinema Paradiso: C'est arrivé près de chez vous

eb6e6329-143f-4c15-aaa1-2d4981daf774.jpeg Nostalgie troef met ‘C'est arrivé près de chez vous’, een Belgische pseudo-documentaire uit 1992, in zwart-wit opgenomen en met Benoît Poelvoorde in de hoofdrol. De film, een satire op de media, is internationaal uitgegroeid tot een cultfilm. En wij zijn uiteraard fan! Kom zelf oordelen of je met ons akkoord bent, de ijspralines staan klaar ;-)

In deze onweerstaanbare film wordt een knotsgekke beroepsmoordenaar op de voet gevolgd door een filmploeg. Tijdens het uitvoeren van zijn opdrachten, orakelt hij over verschillende onderwerpen: hedendaagse architectuur, klassieke muziek en duiven. Op meesterlijke wijze manipuleert hij de filmploeg en maakt hen medeplichtige van zijn daden. Eén van de opmerkelijkste aspecten van C’est arrivé près de chez vous is het contrast tussen humor en horror, dat bijna net zo zwart/wit is als de film zelf.

Flashback naar 1992, toen een bizar clubje onbekende Belgen onverwacht het prestigieuze filmfestival van Cannes inpalmde. En de Belgische cinema voorgoed veranderde.

Genre: dramatische komedie.
Speelduur: 95 minuten met een pauze met ijspralines ;-)
Franstalige film met Nederlandse ondertitels.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

za 28 september 2019 van 20.00 tot 22.30 uur

Waar

Pand 10

Stationsplein (oude stationsbuffet)
3300 Tienen

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Organisatie en contact

stad Tienen i.s.m. opgewektienen