Een cadeautje voor iedereen!

4
december
2018

Op zaterdag 15 en zondag 16 december '18 zamelt opgewekTienen tijdens de kerstmarkt gevulde schoendozen in voor de actie 'Shoe-Box' van Samaritanen vzw. Het doel is om kansarmen een fijn kerstgeschenk te bezorgen. De geschenken gaan naar Tiense armoedewerkingen. Vorig jaar werden meer dan 340 verrassingspakketjes ingezameld.

Wil jij meehelpen om van deze actie weer een groot succes te maken? Dat kan!

  • Neem een schoendoos.
  • Vul de schoendoos met lekkere, feestelijke voeding die niet bederfbaar en alcoholvrij is. Alles moet klaar zijn voor onmiddellijk gebruik. Let er dus op dat er in je pakje bv. geen blikjes zitten die opgewarmd moeten worden of enkel met een blikopener geopend kunnen worden. Blikjes met fruitsla, vis, vlees, rijstpap of koekjes, chocolade, snoepjes, pindanootjes, droge vruchten… zijn meer dan welkom. Natuurlijk is een leuk geschenk zoals speelgoed of boeken ook fijn!
  • Verpak je doos als een kerstgeschenk. Je mag er een wenskaart bijstoppen. Als je geschenkje voor een man of vrouw bedoeld is, dan schrijf je dit best op de doos. Voor kinderen noteer je de leeftijd.
  • Als je veel gevulde schoendozen schenkt, stop deze dan samen in een grote doos waarop je het aantal dozen aangeeft.
  • Breng je gevulde schoendoos naar het hoekje van opgewekTienen op de kerstmarkt op het Mozart- en Torekesplein. Je vindt hen tegenover de kerstman, op zaterdag 15 december van 14.00 tot 21.00 uur en op zondag 16 december '18 van 14.00 tot 20.00 uur. 

Wil je meer weten over deze actie, dan kan je terecht bij Hilde Peeters van opgewekTienen, opgewekTienen@opgewekTienen.be.