Eerste Gala van de Tiense Troeven groot succes

19
januari
2018

Op donderdag 18 januari '18 organiseerde de stadsblog TienenTroef het 'Gala van de Tiense Troeven'. De zeshonderd toeschouwers werden getrakteerd op een avond vol awards, muziek en een terugblik op 2017.

Het waren de inwoners van Tienen die de voorbije maanden kandidaten konden voordragen voor 10 categorieën. Per categorie werden er drie genomineerden weerhouden waarop het publiek kon stemmen. Frank Geurts, de sympathieke uitbater van de FOO-foodtruck op het Stationsplein in Tienen, mocht de award voor 'Tienenaar van het jaar' in ontvangst nemen. PISO City Run, een organisatie van PISO Tienen en de sportdienst van de stad, werd het 'Evenement van het jaar'. Burgerbeweging OpgewekTienen werd terecht verkozen tot 'Vereniging van het jaar' en het Wijkcomité Kapucijnenhof werd de winnaar in de categorie 'Straat/buurt van het jaar'.

Vielen ook in de prijzen: Mark Hanssens (Vrijwilliger van het jaar), Jaak Villeneuve (Kunstenaar van het jaar), Ann Cornelis (Buurvrouw van het jaar), Muriel Jacobs (Glimlach van het jaar) en Liesbeth Vanderloock (Collega van het jaar). De 3L Buurtkantine krijgt de eer als 'Start-up van het jaar'.

De speciale 'Corsari award' werd postuum uitgereikt aan de echtgenote en dochters van Guy Puyneers. Guy was een groot muzikant en geliefd bij velen, een Tienenaar met het hart op de juiste plaats.

TienenTroef blikt tevreden terug op deze eerste editie van de gala-avond: “We bewijzen met deze avond, dat Tienen écht wel véél meer troeven heeft dan sommige mensen vermoeden. Wij zullen het positieve verhaal van onze prachtige stad verderzetten."