Fluohesje voor alle lagere schoolkinderen

18
september
2017

De 10-jarige ambassadeurs van De Tien brachten heuglijk nieuws op de ‘Autoloze zondag’. Dankzij Huis van het Kind Tienen krijgen alle lagere schoolkinderen in onze stad een fluohesje aangeboden. Met dit initiatief maken de 10-jarigen meteen ook concreet werk van hun actiepunten voor Tienen.

Bijna een jaar geleden bezocht de jeugddienst verschillende Tiense scholen met een wensboom, op zoek naar ideeën en wensen voor Tienen. Alle ideeën en voorstellen werden gebundeld en herleid tot 7 thema's die kinderen belangrijk vinden: sport, spelen, feest, groen, kleur/mooi, vuilnis en verkeer.

Aan de hand van deze thema’s werden er 4 actiepunten vooropgesteld waar de 10-jarige ambassadeurs van De Tien werk van willen maken:

1. Kinderen organiseren voor kinderen
2. Veiliger op de fiets
3. Een kleurrijker Tienen
4. Grote mensen zaken op maat van kinderen

Het begin van het schooljaar is het perfecte moment om het actiepunt 'Veiliger op de fiets’ onder de aandacht te brengen. Tijdens de ‘Autoloze zondag’ haalden de tieners dan ook hun fiets van stal voor een fietstocht in de Tiense binnenstad. Hiermee zetten ze enthousiast in de kijker dat alle lagere schoolkinderen van Tienen een gratis fluohesje aangeboden krijgen.

De fluohesjes worden geschonken door Huis van het Kind Tienen en zullen deze week, ter gelegenheid van de ‘Week van de mobiliteit’, verdeeld worden in de scholen.

Contact