Gezocht: droomstraatidee!

13
juni
2018

Op zondag 16 september '18 neemt de stad Tienen opnieuw deel aan de ‘Autovrije zondag’. De binnenstad is die dag het domein van de zachte weggebruikers en vooral de Tienenaars! De stad nodigt de inwoners uit leuke ideeën te verzinnen om hun straat voor één dag helemaal van hen te maken.

‘Autovrije zondag’ is al jaren een hoogdag voor fietsers en wandelaars. Tienen doet mee, zoals de voorgaande jaren, en maakt op zondag 16 september ’18 een groot deel van het stadscentrum autovrij. Bewoners en bezoekers krijgen er alle ruimte om te fietsen, te skaten of te wandelen.

Maar dat is niet alles: dit jaar nodigt de stad de Tienenaars uit om zelf de autovrije straten om te toveren in hun droomstraat: een picknickstraat, een weggeefstraat, een bloemenstraat ... Wil je een schaaktoernooi in het midden van de weg organiseren, of met je wijk het wereldrecord middagdutjes doen op de weg verbreken? Waarom niet!?

Surf naar https://www.tienen.be/autovrije-zondag-idee en vul het formulier in. Wie weet wordt jouw idee wel gekozen en krijg je de kans om met je familie, buurt of vereniging je ideale straat te fixen! Je kan je voorstel indienen t/m dinsdag 31 juli ’18.

De volgende straten worden mogelijk een droomstraat:

Lombardstraat, Torsinplein, Minderbroedersstraat, Oude Kleerkopersstraat, Kleine Bergstraat, Grote Bergstraat, Beauduinstraat (tussen Veemarkt en Lombardstraat), Peperstraat, Veemarkt, Vrijthof, Kalkmarkt, Hennemarkt, Croonestraat, Wolmarkt, Trapstraat, O.L.V.-Broedersstraat, Ooievaarstraat, Grote Markt, Spiegelstraat, Nieuwstraat, Academiestraat, Alexianenweg (tussen Academiestraat en ingang PISO), Broekstraat (tussen Grote Markt en Danebroekstraat) en Gilainstraat (tussen Grote Markt en Waaibergstraat).

Contact