Gratis parkeren en pop-up overdekte fietsenstalling

13
december
2017

Tijdens de laatste drie weekends van december is parkeren gratis in Tienen en wordt er extra parkeergelegenheid voorzien op de parking van het VIA Sint-Jozefsinstituut in de Waaibergstraat. De stad Tienen denkt ook aan de fietsende bezoekers. Deze kunnen terecht op een overdekte fietsenstalling in de Nieuwstraat en maken kans op een leuke verrassing.

De stad Tienen wil de handel stimuleren en de bezoekers van de stad een vroeg eindejaarscadeautje geven. Tijdens de weekends van 16, 23 en 30 december ’17 is parkeren in Tienen gratis. Op de betaalautomaten wordt een sticker aangebracht om de parkeerders in te lichten. Let wel, de parking van RZ Tienen in de Leuvensestraat blijft betalend en in de blauwe zone blijft het gebruik van de parkeerschijf verplicht.

Extra parkeergelegenheid wordt er voorzien op de parking van het VIA Sint-Jozefsinstituut in de Waaibergstraat. Wie het centrum met de fiets bezoekt, kan daar ook zijn tweewieler achterlaten in de overdekte fietsenstalling. Verder is er op de hoek van de Nieuwstraat en de Spiegelstraat een pop-up overdekte fietsenstalling. De stad ging hiervoor een overeenkomst aan met de eigenaar van een leegstaand winkelpand. Fietsers maken bovendien kans op een leuke verrassing onder de vorm van een waardebon of een gratis schaatsbeurt. Hostessen van dienst zijn schepen van middenstand Wim Bergé en schepen van mobiliteit Tom Roovers.

Tijdens de eindejaarsperiode is er heel wat te beleven in Tienen en houdt handelaarsvereniging Kom Winkelen in Tienen/KWIXX een eindejaarsactie. Meer informatie is terug te vinden op www.wintermagietienen.be.