Heldenland komt naar Tienen!

21
september
2017

"Tsjik, Tsjak vollenbak!", een kreet die de komende maanden vaak in Tienen te horen zal zijn ... De helden van ketnet hebben Tienen als uitvalsbasis gekozen. Op het Martelarenplein bouwen ze hun Heldenland, een droom van een speeltuin ontworpen door de kinderen zelf!

De Helden hebben een missie: ze willen in Vlaanderen plaatsen creëren waar kinderen zelf held kunnen zijn, een plek om op avontuur te gaan, te klimmen en te spelen! En dat in een stad of gemeente waar de kinderen vinden dat ze te weinig plaats hebben om te ravotten. Na al die zalige jaren willen de Helden iets terugdoen voor de samenleving en kinderen een blijvend cadeau geven. De ideale Helden-manier om hun steentje bij te dragen aan een maatschappij waarin iedereen de kans krijgt om ongeremd te spelen. 

Na een uitgebreide zoektocht zijn de Helden in Tienen beland: op de plaats waar de kinderen het allerliefste spelen - het Martelarenplein - gaan ze hun Heldenland bouwen. Een droom van een speeltuin die wordt ontworpen door de kinderen zelf en wordt gebouwd met de creatieve bouwers van Time Circus. 

Met deze zesdelige docureeks over de bouw van Heldenland willen de helden niet alleen iets doen voor Tienen, maar willen ze heel Vlaanderen inspireren om hetzelfde te doen. Stedelijke ruimtes worden soms te weinig benut en kinderen hebben ruimte nodig waar ze kind kunnen zijn, hun fantasie laten gaan, veilig kunnen avonturieren. Heldenland, een droom die de Helden samen met de kinderen waarmaken. Een speeltuin die zotter, wilder en creatiever is dan eender welke speelplaats!

De stad Tienen ondersteunt dit project financieel en logistiek. Heldenland zal ongetwijfeld een mooi voorbeeld zijn van citymarketing en sluit perfect aan met het actiepunt 'Kinderen en jongeren vieren feest' van De Tien.

Contact