Kweikersdag palmt wijk rond 't Schip in

18
maart
2019

Op 10 oktober wordt de Tiense feestdag gevierd. Traditioneel palmen opgewekTienen en de stad dan een buurt in Tienen in met festiviteiten. Dit jaar werd de wijk rond ’t Schip als locatie uitgekozen.

’t Schip is een gezellige buurt in het centrum van de stad, geflankeerd door enerzijds de Vesten en anderzijds de Reizigersstraat en Beauduinstraat. Centraal ligt een pleintje, waardoor deze locatie heel wat mogelijkheden biedt voor de organisatie van de Kweikersdag.

Voor de invulling van het programma lanceren de organisatoren een oproep naar verenigingen, groepen en (buurt)bewoners die een activiteit willen organiseren. Een workshop, wandeling, muziekoptreden … Alles kan. Ook vrijwilligers die de dag zelf willen meehelpen met het opstellen en/of afbreken, het bemannen van de bar, het vormgeven van activiteiten, de begeleiding van de figuranten tijdens de optocht, enz., mogen zich melden bij opgewekTienen via het nummer 0498 68 44 10 of opgewektienen@opgewektienen.be.

Voor het tweede jaar op rij vindt tijdens de Kweikersdag de Lazuur plaats, een sportieve wedstrijd tussen de buurten en wijken in Tienen. Elk team bestaat uit tien deelnemers uit tien leeftijdscategorieën. Tijdens de wedstrijd komt het erop aan om ter snelst een zelfgemaakt schaap aan elkaar over te dragen. De ploeg die als eerste over de eindmeet komt, ontvangt het gouden vaandel. Wil je je buren, vrienden en familie mobiliseren om mee te strijden voor de eer, dan vind je alle info op www.lazuur.be.

Contact