Langste Eettafel op 23/09

20
september
2017

Op zaterdag 23 september '17 kan men in Tienen aanschuiven aan 'De Langste Eettafel'. Het initiatief gaat uit van burgerbeweging opgewekTienen, RISO Vlaams-Brabant, de Bond Zonder Naam en tal van burgers, verenigingen en ondernemers en vormt het startmoment voor de 'Week van de Verbondenheid'. 

Tijdens de 'Week van de Verbondenheid' roepen de organisatoren op tot meer verbondenheid en samenhorigheid en tegen vereenzaming. Centraal staat de Langste Eettafel, waarbij mensen samen aan tafel schuiven en een maaltijd delen. De initiatiefnemers willen burgers, buren, vrienden, familie en collega’s stimuleren om meer aandacht te hebben voor eenzaamheid in de eigen omgeving. We geloven in de kracht van zorgzame buurten en projecten die mensen samenbrengen. Daarom willen we verbondenheid tussen mensen versterken en tegelijk aangeven dat je de handen in elkaar moet slaan om eenzaamheid te bestrijden.

Aan de oevers van de stadsrivier wordt daarom een lange feesttafel gemaakt. Iedereen is welkom om aan te schuiven. Er wordt gezorgd voor een aperitief en een warme maaltijd. Dankzij verschillende lokale sponsors, waaronder de Alexianen Zorggroep, kan deze maaltijd gratis worden aangeboden. In ruil wordt aan de bezoekers gevraagd om een dessertje mee te brengen om te delen. Inschrijven is niet nodig. Er wordt uitgegaan van het principe op = op. Bij mooi weer verwachten de organisatoren om enkele honderden porties uit te kunnen delen.

Programma

Zaterdag 23 september van 14.00 tot 22.00 uur

Naast de eettafel zijn er optredens van lokale muziekgroepen van  Musica Fura, De Kleine Kornemuze, Luc Gitaar, Tiens Renaissancekoor, Karl Skye, Jan Vanwinckel, DC Snakebuster

En meer ...
Info en demonstraties van (middeleeuwse) ambachten, creatieve workshops, gitaar leren spelen, jamsessies, kinderanimatie, (gezelschaps)spelen, massages, yoga, camera obscura ...

Aan tafel vanaf 17.30 uur in de Reizigers- en Beggaardenstraat, Tienen

De dag nadien, op zondag 24 september '17, vindt op dezelfde locatie tussen 13.30 en 19.00 uur de eerste editie van het wereldfeest TirleMonde plaats.