Op 22 september stappen en trappen we in Tienen naar school

21
september
2017

Kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer zijn een prioriteit in Tienen. Daarom ondersteunt de stad Tienen de Strapdag. Op vrijdag 22 september ’17 worden alle scholieren opgeroepen om met de fiets, te voet of met een ander duurzaam vervoermiddel naar school te gaan.

Naar jaarlijkse gewoonte vindt tijdens de ‘Week van de Mobiliteit’, dit jaar van 16 tot 22 september ’17, de Strapdag plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort.

Over heel Vlaanderen doen 1.300 basisscholen en 100 gemeenten op vrijdag 22 september ’17 mee aan de Strapdag. Als Octopusgemeente ondersteunt Tienen de scholen op het grondgebied met een materialenpakket. Voor elke leerling wordt er een kleurrijk Strapbandje en een bladwijzer voorzien. In het pakket zitten ook ballonnen, affiches en een Strapbanner om de school aan te kleden.

Het nieuwe Straplied, ingezongen door Levende Muziek, zet de kinderen in beweging. Scholen die een leuk filmpje inzenden, maken kans op één van de vele prijzen zoals de ‘Octopus verkeersshow’ of een praktijksessie ‘Dode hoek’.

De Strapdag is een campagne van het Octopusplan van de Voetgangersbeweging vzw, een organisatie die ijvert voor kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer. Meer informatie krijg je via www.octopusplan.info of de dienst preventie van de stad Tienen, tel 016 80 57 56, preventie@tienen.be.

Contact