Organiseer je eigen speelstraat op de Buitenspeeldag

9
februari
2018

De Buitenspeeldag op woensdag 18 april ’18 krijgt in Tienen een ietwat andere vorm. Door de komst van Heldenland, gaat de jeugddienst voluit voor een Tienen met speelstraten. Organisatoren van een speelstraat krijgen een gratis springkasteel en speelpakket ter beschikking. Aanvragen zijn welkom tot dinsdag 6 maart ’18.

Op woensdag 18 april is het Buitenspeeldag. Op deze dag verbannen we de spelconsoles, tablets en tv en wordt er enkel buiten gespeeld. Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM zenden trouwens niet uit op deze dag. 

In Vlaanderen en Brussel worden er overal op de Buitenspeeldag activiteiten georganiseerd en natuurlijk doet Tienen mee, zij het dit jaar onder een ietwat andere vorm. Door de komst van de nieuwe avontuurlijke speeltuin Heldenland, is er deze keer geen Buitenspeeldag op het Martelarenplein. Onder het motto ‘kinderen nemen straten en pleinen in’ gaan we voluit voor een Tienen vol speelstraten.

De aanvraag voor een speelstraat dient voor dinsdag 6 maart ’18 te gebeuren via www.tienen.be/aanvraag-speelstraat. Speciaal voor de Buitenspeeldag kunnen organisatoren van een speelstraat gratis (maar mits betaling van een waarborg) over een springkasteel beschikken en krijgen ze een speelpakket cadeau met sport- en spelmateriaal voor buiten ter waarde van een 150 euro. Dit zolang de voorraad strekt.

De locaties waar er op de Buitenspeeldag speelstraten worden voorzien, worden binnenkort bekendgemaakt op deze website.

I: Buitenspeeldag 
Woensdag 18 april  
www.tienen.be/aanvraag-speelstraat

Contact