'Tienen Helpt' brengt vrijwilligers en sociale organisaties bij elkaar

30
maart
2017

"Mensen die elkaar helpen, recht uit het hart!“, dat is het motto van ‘Tienen Helpt’, een nieuw burgerinitiatief ontstaan uit 'De Tien' om vrijwilligers en sociale organisaties dichter bij elkaar te brengen.

Initiatiefnemers Rohnny Vanoirbeek, Eric Walraevens, Dick Desmetz en Jan Schevenels vonden elkaar tijdens de Tienenlabs van 'De Tien' en beslisten om samen te werken aan één van de tien actiepunten: 'Tienenaars zorgen voor elkaar'. “Al snel bleek in onze gesprekken dat we een gemeenschappelijk idee hadden om Tienen veel meer als sociale stad op de kaart te zetten. We kozen voor een vereniging en een digitaal platform waarmee we de Tiense sociale organisaties kunnen bereiken en hen de kans willen geven om beroep te doen op geëngageerde Tiense vrijwilligers. Omgekeerd krijgen de Tiense vrijwilligers een vereniging die maandelijks samenkomt. Ze kunnen er kennismaken met Tiense sociale organisaties zodat ze 'gematcht' kunnen worden aan een organisatie die bij hun motivatie past. In een latere fase is het de bedoeling ook voor particulieren die met een specifieke hulpvraag zitten, vrijwilligers in te schakelen." 

Nog vóór de officiële lancering van ‘Tienen Helpt’ hebben al verschillende organisaties contact genomen met 'Tienen Helpt'. Zo zijn er mensen die een vrijwilliger zoeken om naar Suikerrock te kunnen gaan; Anderen hebben gewoon behoefte aan een eenvoudig bezoekje met een tasje koffie. 

Tienen Helpt zal de komende weken een stevige vrijwilligersbasis op poten zetten. Nadien kunnen sociale organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers zich melden.

Wil jij je kandidaat stellen als vrijwilliger, of ben je op zoek naar meer info, dan kan je terecht op www.tienenhelpt.be.