Tienen neemt vier extra Blue-bikes in gebruik

22
januari
2020

Pendelaars, bezoekers en inwoners kunnen al geruime tijd aan het station in Tienen een Blue-bike ontlenen. Het initiatief wordt ondersteund door de stad Tienen en draagt bij tot een meer duurzaam Tienen. Wegens groot succes, wordt het aantal deelfietsen nu uitgebreid.

Je eindbestemming ligt meestal verder dan waar trein, tram of bus je brengen. Om die laatste kilometers vlot, snel en comfortabel te overbruggen, is er Blue-bike. Je vindt de blauwe stadsfietsen intussen in heel België aan 65 trein-, tram- en busstations, ook in Tienen.

Twee jaar na de lancering van de blauwe stadsfietsen, blijkt het systeem succesvol. In Tienen zijn er intussen 81 inwoners met een abonnement. In 2019 werden er in Tienen 1.537 ritten gemaakt. goed voor 1.284 ritten van januari tot eind oktober vorig jaar. Een stijging van maar liefst 74 % ten opzichte van 2018.

Om aan de vraag te blijven beantwoorden, worden er vier extra deelfietsen voorzien. Hierdoor zijn er voortaan twaalf Blue-bikes beschikbaar. De fietsen zijn voorzien van zeven versnellingen en een boodschappenmandje en worden regelmatig onderhouden. Ze kunnen 24 uur op 24, 7 dagen op 7 ontleend worden. Het systeem is eenvoudig. Wie zich als abonnee registreert op www.blue-bike.be, krijgt binnen de vijf werkdagen een gebruikerskaart toegestuurd. Hiermee kan men tot twee fietsen tegelijk ontlenen via de sleutelautomaat. Na gebruik brengt men de Blue-bike(s) gewoon terug naar dezelfde locatie.

Een jaarabonnement op Blue-bike kost 12 euro per jaar. Daarnaast betaalt de gebruiker per dag dat men een fiets ontleent in Tienen 1,15 euro, een extra voordelig tarief dankzij de stad Tienen en de Vlaamse overheid die elk 1 euro bijpassen. Dit bedrag wordt na gebruik per factuur aangerekend.

Met een abonnement kan men ook in andere steden en gemeenten van het systeem gebruikmaken. Via de app op www.blue-bike.be kan men de Blue-bikepunten in de buurt opzoeken en meteen ook checken hoeveel fietsen er beschikbaar zijn.

De stad Tienen wil met dit project duurzame verplaatsingen in de stad promoten.

Contact